Retailers blijven behoefte houden aan fysieke winkels

Ondanks de opmars van online winkelen blijven veel retailers behoefte houden aan de aanwezigheid van fysieke winkels. Onder internationale retailers blijft ook Nederland een populair vestigingsland.

Uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van vastgoedadviseur CBRE blijkt dat 83 procent van de retailers zegt dat de marktontwikkelingen de expansieplannen van winkeliers niet beïnvloeden.

Daar staat tegenover dat 22 procent van de ondervraagden online ontwikkelingen wel als een bedreiging voor de detailhandel ziet.

Ondanks het overheersend positieve sentiment onder retailers verwacht slechts 17 procent van de ondervraagden voor aankomend jaar bezig te zijn met grootschalige uitbreidingen. Voor 2016 voorzien de retailers wel veel kleinschalige groei als het gaat om openen van nieuwe winkellocaties.

Vooral het opzetten van nieuwe vestigingen in prominente winkelstraten en in winkelcentra is populair. Ook zeggen steeds meer ketens zich te willen vestigen op locaties waar stromen mensen samen komen, zoals op stations.

Lees het hele artikel.

Share This