Vier op de vijf Nederlanders kan niet zonder fysieke winkel

Is het einde van de fysieke winkel in zicht? Volgens het onderzoek ‘What’s Happening Online’ van Ruigrok NetPanel nog lang niet. Vier op de vijf consumenten kan namelijk niet zonder de stenen winkel. In het onderzoek kwamen nog meer interessante uitkomsten naar voren.

Maar liefst negentig procent van de Nederlanders koopt wel eens online producten, dat blijkt uit het onderzoek ‘What’s Happening Online’ van Ruigrok NetPanel. Toch blijkt dat gemiddeld vier op de vijf niet zonder de fysieke winkel kan. Dit aantal krimpt echter van 76 procent naar 72 procent in 2025. Naast boodschappen en meubels, wordt ook kleding het liefst nog in een stenen winkel gekocht (56 %). De Millennials en Generatie X hebben hier het minst behoefte aan (respectievelijk 50 % en 53 %). De Digitieners vinden het met 66 procent daarentegen wel fijn.

Lees hier het hele artikel

Share This