Run op tuinmeubelen vertraagt pakketbezorging

PostNL moest afgelopen zaterdag dertig procent meer pakketjes bezorgen dan op een gemiddelde zaterdag. “Dat is heel extreem”, zegt een woordvoerder tegen de NOS.

Tussen de extra bestellingen zaten veel grote producten zoals tuinspullen. Door die grote pakketten zitten de busjes van PostNL sneller vol. “De meeste pakketten worden op tijd bezorgd, maar sommige een dag later”, aldus de woordvoerder. De bezorging van farmaceutische pakketten krijgt volgens hem prioriteit en komt niet in gevaar.

PostNL verklaart de stijging door de combinatie van het mooie weer en het vakantiegeld dat deze maand is overgemaakt. Om zoveel mogelijk bestellingen op tijd te bezorgen, werken pakketbezorgers langer door. Ook wordt de capaciteit in het sorteercentrum vergroot.

Share This