‘Retailers staan voor de uitdaging om Nederland op de kaart te houden als retailland’

Retailers staan voor de uitdaging om Nederland op de kaart te houden ‘in het globale geweld van de Amazons en Alibaba’s’. “Er liggen veel kansen, maar dan moet er wel geschakeld worden. Als dat niet gebeurt, hebben over drie tot vijf jaar een gigaprobleem”, aldus Thuiswinkel.org-directeur Wijnand Jongen, een van de sprekers op het komende Retail & Brands Festival, tegenover RetailTrends.

Jongen stelt dat de situatie waarin we nu verkeren uniek is in de geschiedenis van retail. Ontwikkelingen als kunstmatige intelligentie, virtual reality, internet of things en big data vinden allemaal tegelijkertijd plaats, met daarnaast ook nog ‘de bedreigingen die komen uit de Verenigde Staten en China’. “De urgentie is vele malen hoger dan het merendeel van de retailers zich beseft of de mensen eromheen kunnen geloven”, stelt hij.

Lees het hele artikel op retailnews.nl

Share This