‘Nederland wordt groeikanon in e-commerce’

Nederland behoort de komende jaren tot de snelst groeiende markten op het gebied van online retail. De gemiddelde groei wordt verwacht op veertien procent per jaar, blijkt uit een rapport van betaalbedrijf Worldpay.

In ons land wordt in 2021 naar verwachting voor 36 miljard euro online verkocht. Die groei wordt volgens het onderzoek vooral gestuwd door nieuwe betaalmethoden, die gebruiksvriendelijk zijn op smartphones. Momenteel gaat ongeveer zestig procent van de online betalingen via iDEAL, terwijl ook nog relatief veel bankoverschrijvingen worden gedaan. Op termijn worden e-facturen en e-wallets meer gebruikt, verwacht Worldpay. Ook voor de populariteit van debet- en prepaidkaarten wordt de komende vijf jaar een verdubbeling verwacht.

In de eerste helft van dit jaar groeiden de onlinebestedingen met dertien procent. Voor heel 2017 wordt een groei van twaalf procent tot 22,6 miljard euro verwacht, bleek onlangs uit de Thuiswinkel Markt Monitor. Volgens directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org is vrijwel alle groei in de retail afkomstig van onlineverkoop.

 

(bron: Retailnews.nl)

Share This