‘Meer dan helft retailverkopen straks digitaal beïnvloed’

Van alle Europese detailhandelsverkopen zijn in 2021 bij 55 procent ‘digitale touchpoints’ betrokken. In het grootste deel daarvan gaat het om winkelverkopen die voorafgaand digitaal zijn beïnvloed, schrijft Forrester Research in een voorspelling over de Europese retailmarkt voor de komende drie jaar.

De totale digitaal beïnvloede retailomzet in de Europese Unie komt volgens Forrester uit op één biljoen euro in 2021. Bij zeventien procent daarvan gaat het om daadwerkelijke onlineverkopen en bij 38 procent om digitaal beïnvloede fysieke aankopen. Mobiel speelt daarbij een grote rol, aangezien bijna zestig procent van de smartphone-eigenaren in Europa’s grootste markten hun telefoon vooraf voor research gebruikt. Retailers moeten daarom blijven investeren in hun mobiele aanbod om de groeiende invloed bij te benen, stelt de onderzoeker.

lees hier het hele artikel

Share This