“Amazon dendert Nederlandse winkelstraten binnen”

Het was de boodschap waar de Nederlandse detailhandel al jaren voor vreesde, aldus NRC. Amazon, de grootste webwinkel van de wereld, opent ook hier zijn deuren. Het Amerikaanse concern kondigde woensdag jl. aan dat het in de loop van dit jaar een volwaardige Nederlandse webwinkel lanceert. Daarin komen „miljoenen” producten te liggen, tegen „scherpe prijzen”.

Wanneer die winkel precies opengaat, is nog onduidelijk. Amazon zelf spreekt van „later dit jaar”. Tot nu toe was Amazon in Nederland alleen actief als verkoper van digitale boeken. Voor andere producten konden Nederlanders al wel terecht bij de Amazon-webwinkels in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Met de Duitse webwinkel ging Amazon zich in 2016 nadrukkelijk op de Nederlandse klant richten, met onder meer Nederlandse klantenservice. Nu is het moment aangebroken om „de volgende stap” in Nederland te zetten, stelt Roeland Donker, bij Amazon verantwoordelijk voor de Benelux, in de toelichting. Behalve op eigen producten leunt Amazon daarbij sterk op andere Nederlandse verkopers. Zij kunnen straks tegen een vergoeding hun producten verkopen op Amazon. Volgens Amazon zijn aangesloten verkopers wereldwijd goed voor meer dan de helft van de verkoop.

Lees meer

 

Share This