Nieuwbouw Kees Smit van start

Na een lange aanloopperiode, met onder anderen een vertraging door de stikstofcrisis, is midden in de coronacrisis de nieuwbouw van Kees Smit Tuinmeubelen toch van start gegaan.

Almelo – Toen Nederland met Covid 19 werd geconfronteerd nam ook bij Kees Smit Tuinmeubelen de onzekerheid toe. “Deze onzekerheid had betrekking op het al dan niet openblijven van de Experience Stores XXL, het garanderen van de veiligheid voor de medewerkers en bezoekers, maar ook op de vraag hoe consumenten zich zouden gedragen, zo meldt Kes Smit Tuinmeubelen.
Het is een onzekerheid die nog steeds aanwezig is, ondanks dat deze even op zijn retour leek, vertelt Henk Smit, de algemeen directeur. “Corona maakt het lastig om te ondernemen. De toekomst blijft onzeker, omdat niemand weet wat er gaat gebeuren en hoe het virus zich verder verspreidt en ontwikkelt. Gelukkig hebben wij, in onze branche, mogen ervaren dat veel consumenten het afgelopen seizoen hebben geïnvesteerd in hun tuin. Maar ook voor ons blijft het desondanks spannend wat de komende tijd gaat brengen. Naast corona is de brand op 5 mei in ons magazijn in Vroomshoop ons niet in de koude kleren gaan zitten. Daarom ben ik extra blij dat we kunnen melden dat we van start gaan met onze nieuwbouw op het XL Businesspark, een project waarmee we een paar jaar geleden al zijn gestart.”

Smit gelooft in het concept. “Wij geloven in ons concept en hebben ondanks alle onzekerheden vertrouwen in de toekomst. Wel ben ik me er gedurende het proces van bewust geworden dat dit grote trajecten zijn. Het droompand, waarin we ons distributiecentrum, de kantoren én de Experience Store XXL samenbrengen onder één dak, is voor nu dan ook te groot gedroomd. Ondanks dat er een vergunning is afgegeven voor het gehele traject kiezen we ervoor om de bouw op te splitsen in twee fases. Daarbij heeft de bouw van het distributiecentrum met een kantoorfunctie voor de kantoren die nu aan Twentepoort Oost gevestigd zijn, de hoogste prioriteit.”
Het bedrijf heeft vaak moeten uitbreiden qua opslagruimte op andere locaties. Dat is gedaan om de snelle groei te kunnen blijven faciliteren. Smit: “Dit is logistiek gezien niet optimaal. Voor onze logistieke medewerkers is het fijn dat ze straks vanuit één centraal punt kunnen werken. Het grootste voordeel hiervan is dat onderling transport tussen de vele magazijnen niet meer nodig is. Hierdoor kunnen we slagvaardiger werken en de groei faciliteren. Voor wat betreft de tweede fase twee heb ik mij het afgelopen jaar gerealiseerd hoe goed we met de Experience Store XXL op de huidige locatie zitten. De noodzaak om deze te verplaatsen is nu dan ook minder groot. De komende jaren nemen we een besluit over de tweede fase. Dit betekent dat de Experience Store XXL in Almelo voorlopig aan de Ambachtstraat gevestigd blijft.”

Lees het hele artikel

Share This