Kabinet verlengt coronasteun banen en economie tot en met 2021

De impact van het coronavirus op banen en economie houdt aan en de economische recessie is voorlopig niet voorbij. Daarom komt het kabinet met een steun- en herstelpakket voor ondernemers en werkenden, dat volgt op de twee eerdere noodpakketten. Het nieuwe pakket loopt tot in 2021 en is gestoeld op drie pijlers: steun, helpen aanpassen en investeren.

Het kabinet verlengt vanaf 1 oktober 2020 diverse lopende steunmaatregelen. De voorwaarden daarvan worden aangepast, zodat ze meer zijn gericht op de langere termijn. Het kabinet neemt bovendien nieuwe maatregelen om bedrijven te stimuleren om meer te investeren in economische groei. Ook zet het kabinet extra middelen in om mensen via scholing en begeleiding te helpen bij het vinden van nieuw werk.

Het eerste tijdvak start op 1 oktober 2020, het tweede tijdvak op 1 januari 2021 en het derde tijdvak op 1 april 2021. Het omzetverlies waarvan ten minste sprake moet zijn om aanspraak te kunnen maken op de NOW 3.0, blijft in het eerste tijdvak 20%. Vanaf het tweede tijdvak kan de NOW worden aangevraagd door bedrijven die 30% of meer omzetverlies lijden.

Lees het hele artikel

Share This