Recordomzet voor de Nederlandse tuinbranche

Wat wij al al langer wisten en gelukkig aan den lijve zelf ervaren; het gaat goed in onze branche. De Nederlandse tuinbranche behaalde het eerste halfjaar van 2020 recordomzetten. Van januari tot en met juni besteedden consumenten 800 miljoen euro in de sector, 29 procent meer dan het eerste halfjaar van 2019. Dat meldde vorige week NOS, op basis van een onderzoek van GfK en Tuinbranche Nederland.

De omzetstijging is echter niet bij alle tuincentra gehaald. Winkels in het grensgebied, die voor een deel afhankelijk zijn van Belgische of Duitse klanten, zagen hun omzet juist teruglopen. Door het coronavirus mochten buitenlandse consumenten namelijk de grens niet over.

Consumenten investeerden onder meer in planten, bloemen, tuinmeubels, barbecues en overkappingen. “Ja, een recordomzet. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt”, zegt Brenda Horstra namens de brancheorganisatie.

Volgens tuincentrum Groenrijk in Tilburg is de stijging nog niet voorbij. “Ook al is het inmiddels eind augustus. Mensen gaan minder of niet op vakantie en daar profiteren wij van”, zegt eigenaar Wim van de Noort.

Lees het hele artikel

Share This