Maersk biedt importeurs met te grote voorraad optie om vrachtaankomst te vertragen

De Deense scheepvaartgigant Maersk biedt importeurs de mogelijkheid om hun zeevracht opzettelijk te vertragen als een manier om grotere voorraden tegen te gaan. Dat meldt het bedrijf in een statement.

Morten Juul, Hoofd Ocean Management Azië-Pacific van Maersk: ”Hoge inflatieniveaus en energiekosten blijven een belangrijk punt van zorg voor consumenten en verminderen momenteel de vraag naar vervoersdiensten. Het tempo van de marktnormalisatie was sneller dan verwacht, en de combinatie van lagere verkopen en kortere doorlooptijden (door verminderde congestie) resulteert in volle magazijnen in de VS en Europa. We verwachten dat de voorraadniveaus zullen stabiliseren in het vierde kwartaal en een terugkeer naar normale boekingspatronen. Bij Maersk werken we nauw samen met onze klanten om hen door deze turbulente periode te helpen, waarbij we opties bieden om de aankomst van vracht zowel te versnellen als te vertragen om te voldoen aan de tijdelijke verandering in het vraagpatroon, en we zien een consistente verbetering in de tijdigheid van beide laden en afleveren van containers.”

Lees hier verder

Share This