ACM wil einde aan nepkortingen na komst strengere regels

Met de komst van de nieuwe regels schroeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de controle op nepkortingen op. “De normen zijn nu duidelijk. Een korting moet een echte korting zijn op de laagste prijs die eerder gold. Deze regel biedt een goede basis voor ons toezicht. Consumenten hebben recht op echte kortingen. Ondernemers moeten stoppen met nepkortingen” aldus Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM.
De nieuwe, strengere regels gelden sinds 1 januari 2023 voor alle Nederlandse ondernemers die producten aanbieden aan consumenten.
Met ingang van 1 januari jl. is de ACM bevoegd toezicht te houden op de regels voor van-voor prijzen. Deze regels gelden voor alle vormen van van-voor prijzen, zoals doorgestreepte prijzen en percentages. Wat zijn deze regels? Het uitgangspunt is, dat de korting wordt gegeven op de laagste prijs die werd berekend in de 30 dagen voorafgaand aan de korting.

Lees hier verder

Share This