De aansprakelijkheid van de bestuurder voor merkinbreuk

Wanneer een onderneming inbreuk maakt op merkrechten van een ander, bijvoorbeeld door namaak artikelen te produceren en op de markt te brengen, kan de merkhouder de bestuurder van die onderneming aansprakelijk stellen. Hiervoor is vereist dat hem een persoonlijk, ernstig verwijt kan worden gemaakt. Recentelijk heeft de rechter tot tweemaal toe uitspraak gedaan over de aansprakelijkheid van bestuurders in merkrechtelijke geschillen. Wat speelde hier en waren de bestuurders in deze gevallen persoonlijk aansprakelijk voor merkinbreuk?

[fontawesome icon=”fa-arrow-circle-right” circle=”yes” size=”small” iconcolor=”” circlecolor=”” circlebordercolor=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]Lees meer…

Share This