‘Fysieke winkelstraat krijgt volgend jaar comeback’

In 2017 keert het tij voor de fysieke winkelstraat. De omzet in de detailhandel groeit komend jaar naar verwachting met 2 procent, onder meer doordat winkelstraten versterking krijgen van nieuwe ketens.

Voor 2017 staan de economische signalen op groen, blijkt uit onderzoek van het economisch bureau van ING. Er is meer werkgelegenheid, hogere koopkracht en het consumentenvertrouwen stijgt.

“Consumenten gaan in 2017 meer uitgeven en winkelgebieden hebben baat bij nieuwe initiatieven”, licht ING-sectoreconoom Detailhandel Thijs Geijer toe. “Komend jaar krijgen winkelstraten de kans hun veerkracht te tonen.”

Vooral winkels in kleding en woonartikelen voelen zich gesterkt door nieuwe initiatieven in de winkelstraat. Komend jaar opent het Canadese warenhuis Hudson’s Bay twintig winkels in Nederlandse steden, onder meer in voormalige panden van V&D.

Lees het hele artikel op NU.nl en het ING onderzoek

 

Share This