Detailhandel Nederland: “Pas openingstijden aan op webwinkels”

In het rapport dat Detailhandel Nederland vandaag heeft gepubliceerd roept de organisatie gemeenten op om de openingstijden van winkels te verruimen. Op deze manier zouden winkels beter kunnen concurreren met webwinkels.

Detailhandel Nederland geeft in het rapport gemeenten advies voor de gemeenteraadsverkiezingen die in 2018 plaatsvinden. De oproep om de openingstijden te verruimen heeft te maken met de continue bereikbaarheid van online retailers. “Webwinkels zijn 24/7 open, thuisbezorgen mag op zondag en wordt ook steeds meer gedaan,” meldt het rapport. De momenten wanneer de winkelier kan verdienen verschuiven steeds meer naar de avond en het weekend en daar zouden gemeenten rekening mee moeten houden meent Detailhandel Nederland. “Het is van belang dat er een gelijk speelveld is tussen verschillende winkelvormen en daar moeten winkeltijden in samenspraak met lokale winkeliers op worden aangepast.”

Naast de openingstijden brengt de organisatie ook de koopzondagen onder de aandacht van de bestuurders. “Bepaal met winkeliers of, en zo ja, hoeveel koopzondagen er moeten zijn.”

Lees hier het hele artikel.

Share This