Winnaars en verliezers van de extreme zomer van 2018

Het warme weer is dit jaar goed voor de verkoop van tuinproducten blijkt uit een recent rapport van ABN-Amro. Binnen de doe-het-zelf-sector groeiden de verkopen van tuinproducten tot en met oktober met bijna 13%: veel sneller dan bijvoorbeeld de verkoop van deuren en kozijnen of elektra. In de maand juli specifiek steeg de omzet vanuit tuinproducten zelfs met 32% en de verkoop van tuinmeubelen met 48%. De verkoop van parasols en van beregeningsartikelen (denk aan sproeiers) verdrievoudigde in juli. Overigens profiteren niet alleen de doe-het-zelf winkels van de verkoop van tuinproducten. In ons land zijn 134 tuinmeubelwinkels, 628 winkels in tuinartikelen en 530 tuincentra. Van die tuincentra zitten er 103 in Gelderland.

Lees meer

Share This