Tarieven containervervoer blijven volatiel

Na een periode van flinke stijgingen zijn de containertarieven weer bijna terug op het niveau van voor de coronacrisis. Voor bedrijven in de handel en logistiek een welkome ontwikkeling, maar de markt voor de containervaart blijft extreem volatiel. Hoe kan het dat de situatie rond de containerprijzen ineens weer is veranderd?

De afgelopen maanden is er een duidelijke kentering merkbaar in de tarieven voor de containerlijnvaart. Op veel handelsroutes zijn die bijna terug op pre-COVID-niveau. Dat is opmerkelijk, omdat de verwachting van veel analytici was dat de tarieven niet snel zouden terugkeren naar dat niveau. Volgens velen zou het herstel pas plaatsvinden in 2023 (zie ook logisticx 4/2022). Hoe kan het dat de tarieven zo snel weer zijn gekelderd?

Lees hier een analyse van Rogier Spoel in een artikel voor Logisticx magazine bij evofenedex

Share This