Sint en Kerstman strijden om de portemonnee

De feestdagen winnen aan populariteit: een positieve noot voor de retail aan het einde van een zwaar jaar. De retailomzet in december vormt immers de slagroom op de taart en de verwachting is dat deze dit jaar met 5 procent stijgt naar 15,6 miljard euro. ABN AMRO heeft in samenwerking met Q&A Retail een onderzoek uitgevoerd naar (over) hoe consumenten de feestdagen vieren en cadeaus inkopen.

De verjaardag van de Sint wint dit jaar terrein. Dit jaar viert 52 procent van de 1250 respondenten het traditionele Nederlandse feest van Sinterklaas, een stijging ten opzichte van de 48 procent vorig jaar. Het feest is met name populair onder de jongere leeftijdsgroep tot 35 jaar en in het oosten en zuiden van het land. De kerstdagen blijven echter nog steeds het meest populair.

Lees hier verder

Share This